det är sjukt!

Ja, idag är det söndag då. Igen. Det är sjukt hur fort tiden går. Man sitter varje söndag och tänker efter vad man har gjort i veckan, vad som har hänt osv. Tiden bara rinner iväg, men det är väl nästan tur det. Hade inte varit så kul om allt bara stod stilla och inget hände.
  Vi har bara gått i skolan lite längre än en månad, men det känns nästan som evigheter. Klassen är helt underbar och det känns som om jag känt alla i flerafleraflera år. Vilket är bra att det är så. Men tänk vad fort dessa tre år kommer gå. Men njuta ska jag verkligen göra, sen börjar det verkligen livet.
  I fredags var jag faktiskt hemma ifrån skolan. För vi började vid 10.00 och jag kommer in till Nässjö vid typ 07.40, då hade jag fått vänta. Sen skulle jag slutat vid 11.15, och tåget går inte hem förens vid 14.55. Kändes inte sådär jätte kul att vänta så många timmar för en lektion, så jag sket i det. I´m a bad person!
  Så i fredags hände jag med Emma & Helena till Jönköping. Jag köpte bara smink, hårgrejer och en scarfs. Snacka om att jag var stolt över mig själv, inga kläder eller skor. Ojoj ^^ Men jag har ett paket på posten ifrån Hm för över 500 kr.. Not so good! Sen färgade jag Emmas hår, det vart najs :) Jag har saknat henne <3
  Och igår så åkte jag till min underbaring :) <3 Och det var lika skoj och mysigt som vanligt! Åh, du gör mig så glad :D För en gångs skull kan jag säga att jag är lycklig och verkligen menar det, och det är tack vare dig, Viktor!
  Idag har det varit en slappardag till 110 % Har städat mitt rum, tvättat lite och sen gjorde jag efterätt eftersom mormor & morfar kom hit på middag. De har varit utomlands nu och jag har saknat dom.
  Sen har jag kollat på säsong 3 utav Desprate Housewifes, alla avsnitt. Och damn vad bra det är alltså! Längtar tills man kan ladda ner 4:e säsongen!

Skola imorgon igen, och jag är glad!
Träffa alla underbara människor efter helgen :D
Massamassamassa att prata om <3<3

Det var allt för mig idag, tack och hej.


great!

helgen var bra,
skolan var bra idag,
allt är bra nu!
eller ja, nästan iaf!

var med min älskling i helgen & han är typ bäst, eller han är det.
skolan idag var kul, vi klippte och hade permenent.
och på tal om det, så ska jag nog permenenta mig :P
men vi får se vad som händer.

jag 'är grymt trött, så nu väntar nog sängen snart.

2 månader idag, och allt känns så jävla bra!
känslorna blir starkare för varje dag som går & jag är så glad!
du är underbar, viktor <3

viktor <3

åh, jag har inte träffat honom sen i måndags!! ( ja, jag vet. det kanske inte är så länge egentligen ) men fan vad jag saknar honom <3<3 men imorgon ses vi nog älskling :D wiie ^^

varje sekund, varje minut, varje timma,
varje dag du inte är här så saknar jag dig så otroligt mycket.
jag tänker verkligen på dig hela, hela, hela tiden <3
du är så himla underbar & jag vill aldrig förlora dig!
ord kan inte förklara vad jag känner,
meningar kan inte förklara vad jag tycker,
glädje kan inte förklara min tacksamhet,
tårar kan inte förklara min rädsla utan dig,
ingenting kan beskriva min starka kärlek till dig, viktor.

image51

Vart är världen påväg?

Tänkte lite på den föreläsningen vi hade i måndags, iofs var den oom sex & samlevnad. Men hon tog upp att alla är olika. Så vi började prata om utseendesfixering i klassen sen och hur sjukt det är. Här är mina åsikter.

Frågan är bara varför så många tonåringar drabbas utav ätstörningar. Och vem ska man skylla på? Dessa frågor kan man nog diskutera väldigt länge utan att komma fram till något korrekt svar, eftersom alla förmodligen tycker helt olika. Vissa anser detta som ett etiskt problem

  Jag tror att tonåringar får ätstörningar pga. den sjuka ideal bilden som vi människor har skaffat oss. Men är det verkligen rätt att folk ska gå och må dåligt pga. den extremt sjuka ideal bilden som vi skapat oss?

  Kollar man i mode tidningar så är modellerna i princip bara skinn och ben, likaså på catwalken. De ser ungefär ut som vandrande lik. Har man ett BMI över 18 (vilket betyder att man är på gränsen till underviktig) så anser modevärlden att du är för tjock. Eller om du har större storlek en storlek 34. En normal viktig person ligger på storlekarna mellan 38/40.

  Klädstorlekarna i affären bara krymper. Har du större är storlek 44 så finns det en speciell avdelning bara för att du är "överviktig". Detta tycker jag är så himla sjukt! Skyltdockorna in affären är för smala för kläderna. De ser ut som pinnar med ett huvud på. Återigen är samhället felvridet. De kan väl åtminstone ha normala storlekar på skyltdockorna.

  På tv: n så är skådespelarna smala och nästintill perfekta. Överallt är det så. Det är inte konstigt att man får en felvriden bild av människokroppen.

  Har du tandställning, glasögon eller något annat fel så anser folk att du är konstig. Du får inte heller vara för tjock eller ha fula kläder för då är du udda. Ska du vara perfekt ska du helst se ut som en Barbie-docka.

  Barbie-dockor börjar man leka med redan som en liten flicka. Redan då får man en uppfattning om hur man ska se ut. Hennes midja är jätte smal, långa och smala armar/ben, långt fint hår, plutiga läppar osv. Varför ge våra barn sådana saker att leka med? Ta med dem ut i skogen istället och lär dem lite nyttiga saker.

  Människor är elaka mot varandra, de mobbar sådana som är annorlunda, skriker ut glåpord och andra elaka saker. Jag förstår inte varför. Mår de dåligt själva, eller är det bara för att de ska försöka bevisa sig starkare än andra. Även att de inte är det.
  Blir någon mobbad pga. sitt utseende och dylikt, då måste den personen byta skola. Inte den som mobbar, utan den mobbade. Det tycker jag är fel. För den utsatte ska inte behöva flytta sig och anpassa sig.
  Som jag skrev tidigare, har man glasögon, tandställning, född med någon sjukdom, homosexuella föräldrar, en svart förälder eller något liknade så verkar folk tro att man är något slags objekt utan känslor som de bara kan hacka på. Men nej, folk har ingen rätt att vara elaka mot någon som är lite annorlunda. Fast att dem verkar tro det. Annorlunda människor är unika, de andra är bara precis som alla andra.

  "Du föds som ett original, men dör som en kopia." Detta uttryck har jag hört många gånger och väldigt ofta funderat över. Tyvärr så är det i många fall sant. Från början är man annorlunda. Man är en egen individ med sin personliga stil. Men efter ett tag blir man precis som alla andra. För i dagens samhälle vågar ingen vara annorlunda.

  Men som sagt, vem ska man egentligen skylla på? Vem/vilka är det som har skapat dessa extremt sjuka ideal? Många skulle nog svara media. Och jag håller nog med om det. För vart man än kollar så är det smala och perfekta modeller. Inte en enda normal person. Tidningar retuscherar allt som går att retuschera. Varför inte ha det som det är? Alla har sina fel och brister. För ingen är perfekt.

Men det är ju vi människor som har skapat media. Det är vi som ändrar idealen. Så egentligen har vi oss själva att skylla.

  I nästan varje tidning står det olika bantningskurer och olika metoder. Hur du ska få platt mage på fyra veckor, gå ner två kilo i veckan osv. Vi kommer inte ifrån detta. Var man än kollar så är det retuscherade modeller.

  Varför inte ha normal viktiga personer istället? Så folk får se att de inte är fula. Självförtroendet sjunker nog på varenda person som kollar på dessa bilder.

  Nu tycker jag att det är på tiden att någon ställer sig upp, höjer rösten och säger att nu får det vara nog! Men vem ska denna någon vara? Vem ska våga säga emot miljontals människor? Alla människor är så himla fega och följer alltid strömmen, det är verkligen ingen som vågar sticka ut. Fast dem som vågar sticka ut och vara lite annorlunda, ha sin egen stil osv. De borde få ett pris tycker jag. Bara för att dem står på sig och vågar vara lite annorlunda och lite udda. Jag tycker att det borde finnas någon lag som gäller retuschering. Vissa människor kanske inte bryr sig så mycket om detta. Men sen finns det en del som verkligen gör det.

  Denna faktan hittade jag:

  • Om skyltdockar var riktiga kvinnor skulle dem vara för smala för att få mens.
  • Det finns bara åtta kvinnor i världen som ser ut som supermodeller, och tre miljarder som inte gör det.
  • Marilyn Monroe hade storlek 42 (Hon är även känd som en av världens absolut vackraste kvinna genom tiderna)
  • Om Barbie var en riktig kvinna skulle hon vara tvungen att krypa på alla fyra eftersom hon inte skulle kunna gå upprätt med dem proportioner som hon har.
  • Genomsnittskvinnan väger 66 kg (En supermodell väger runt 50 kg)
  • Modellerna i tidningar är retuscherade, inte perfekta.
  • En undersökning från 1995 visar att 70 % av alla kvinnor känner sig deprimerade, skyldiga och skamsna efter att ha bläddrat i en skönhetstidning i tre minuter.
  • För 20 år sen vägde modellerna 8 % mindre än genomsnittskvinnan. Idag väger de 23 % mindre.


Dessa fakta tycker jag är nästintill skrämmande. Det är helt sjukt hur det egentligen är. Jag mår dåligt av att bara tänka på hur många det är som drabbas av detta.


av: anna jonsson storck -07
etik-arbete.rubrik.

vet inte vad jag skulle ha som rubrik,
jag känner mig tom, tankspridd, frånvarande
ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

gick till skolan idag, även att jag inte mådde bra.
väldigt dumt beslut av mig faktiskt.
nu mår jag ännu sämre.
jag är arg, sur och besviken.
så mycket känslor på en och samma gång.
jag orkar inte vara sjuk, det är jobbigt.
jag kan inte hänga med tjejerna imorgon :(
åh, bajs på allt just nu!
nu ska jag typ gå och sova, så hej då!!


jag vill aldrig förlora dig, viktor <3

it´s back.

Jag trodde att det hade försvunnit, men tydligen inte.
Jag har inte haft såhär ont i huvudet på ruskigt länge.
Var hos kiropraktorn i måndags och nej det har inte blivit bättre.
Han justerade både ryggen & nacken på mig som vanligt.
Och efter det har jag haft så grymt ont.
Är hemma ifrån skolan idag pga huvudvärken.
Jag är bara så jävla rädd, rädd för att jag inte ska klara av det.
Det är detta jag har velat sen jag var liten, jag har kämpat för detta i 3 år.
Inte fan ska något få förstöra det, speciellt inte detta!
Jag ska vara stark och klara det här.

Jag har så mycket grejer jag skulle vilja säga,
men jag vet inte vart jag ska börja.
Som sagt så tänker jag nog för mycket,
och som du sa så vore nog livet lättare om jag inte gjorde det.
Men det är sådan jag är.

Igår var det den 11:e september och det var 6 år sedan det hände.
Även att jag var väldigt liten så kommer jag ihåg det som igår.
Så många döda, skadade och drabbade.
Livet är inte rättvist, långt därifrån.
Sedan olyckan i fredags har jag tänkt en hel del.
Och även detta är ett bevis på orättvisan.
Sådant ska bara inte hända, speciellt inte om man bara är 19 år.
Så jag har en fråga till alla kristna;
Tror ni fortfarande på Gud efter att sådana här händer?
Ska inte Han vara rättvis?
11:e september, Tsunamin, Marcus..
Jag tänker på alla drabbade (F)

När sådana här saker sker, så tänker jag extra mycket på dig.
Nu är det snart ett år sedan du lämade oss, gamlamormor.
Att se dig så sjuk som du var, var nog det värsta jag varit med om.
Du bara låg där och jag kände mig så hjälplös.
Precis så som jag gör nu, man vill hjälpa.
Men frågan är hur man ska kunna göra det?

Vännerna, familjen & Viktor.
Ni betyder mycket för mig,
och utan er skulle inte min värld vara hel.
<3 kärlek till er.

image50


'det ända i livet som vi saknar är chanserna som vi aldrig tog'

livet.

Veckorna går fort, väldigt fort tycker jag.
Speciellt helgerna, nu är det söndag. Igen.
För en gångs skull kan jag säga att jag trivs i skolan.
Klassen är helt jävla underbar <3 Och vi har så kul.
Men jag saknar mina gamla kompisar :(

Det var insparken i fredags, åkte till Jossan efter skolan.
Och vi hade himlans trevligt.
Sen gick vi ner till bussen och där var massa annat trevligt folk.
Kvällen började mycket bra tycker jag, lite dåligt med folk bara.
Men sen helt plötsligt var det typ inget folk kvar kändes det som.
Fast det förstår man ju.
Många kände ju Marcus, så de åkte dit.
Marcus Karlsson, vila i frid (F)
Världen är inte rättvis.
Man kan inte förstå att en sån här sak händer.
Jag kände inte dig, men jag känner folk som gjorde.
Och jag tänker på er <3

Igår kom Vigge hit :) <3
Hade saknat dig en himla massa..
Du är för jävla bra & jag tycker verkligen om dig <3
Hoppas att du förstår det.
Du vet att jag alltid finns här för dig.

Livet är kort, kortare än vad man antagligen tror.
Man tänker ' Nämen, det kan jag göra en annan dag '
Men tänk ifall man aldrig kommer dit.
Man vet aldrig vad som väntar en.
Det är så otroligt hemskt bara.
Man ska varje dag visa för sina nära & kära vad de betyder för en.
För en dag kan det helt enkelt vara försent.

// Anna Jonsson Storck


image49

Insparken 2007!

I lördags var det då inspark.
Jag åkte till Vigge på dagen, myste och lite :)
Sen gjorde vi oss iordning och gick vidare till Alle och senare ner till stationen.
Gick runt lite sen och hade skoj tycker jag.
Sen gick vi in, då var det dåligt med folk.
Sen kom det massa och vi dansade röven av oss!
Eller jag iaf, haha. Hade grymt ont i fötterna sen.
Alla frisörer är för goa :)
Ja, vad ska man säga mer?
Jag hade riktigt kul iaf :)

Sov hos min underbara sen med <3
Så igår satt jag i en kall ishall och frös i princip häcken av mig,
men vad gör man inte för att få vara mer med dig? <3
Tillbringade hela dagen hos Vigge och det var riktigt mysigt :)
Du är så otroligt underbar alltså!

Skola idag igen, det känns sjukt att säga dethär;
Men.. jag längtar till skolan jämt typ.
Klassen är helt underbar, vi gör massa kul och jag får träffa min älskling!
Kan knappt bli bättre! Men visst saknar man alla andra.
Speciellt dig, Emma :( <3

Idag hade vi bara hantverk,
höll på med permanent rullning och det gick kanon!
Grymt kul att vi har börjat med massa nu.
Men jag har fått så ont i ryggen,
trodde att jag skulle klara av det..
Men värken finns där tyvärr..
Så nu blir det gymmet för hela slanten!

Idag har jag helt enkelt damp,
vädret är åt helvete,
jag har ont i ryggen, axlarna och nacken,
bussjävlen väntar inte in tåget, alltså får jag vänta i 1 timme tre ggr i veckan,
annars får jag typ springa som en idiot och vinka mot bussen hade de sagt.
men inte en chans att jag hinner dit!

jag har tappat en grej på min tandställning,
alltså ska jag till tandläkaren på fredag och jag som älskar att gå dit.. not!
+ att jag har värsta såren i läppen pga tandställningen, bläää på den!
Jag saknar Vigge jätte mycket verkligen :( <3
Vi har 2 matteläxor och en engelska läxa, vilket jag har tillbringat min kväll med.
Och du, ärligt talat. Vad i helvete glor du på? Avundsjuk för att jag fick det du ville ha? Haha

Oj, nu har jag skrivit för mycket som vanligt. Undrar om någon läser detta? Och varför, haha.

// Anna Jonsson Storck

image48
jag är så jävla kär i dig, viktor <3